Setiap Hari Berenang Ke Tempat Kerja Sebab Nak Elak Jalan Jem

Masalah kesesakkan lalu lintas bukanlah perkara biasa buat penduduk di kawasan bandar mahupun luar, sehinggakan ia menjadi salah satu sebab kelewatan kita ke tempat kerja.

Bagi mengelakkan masalah ini, lelaki berusia 40 tahun di Munich mengambil keputusan untuk berenang pergi ke tempat kerjanya.

David sebelum ini pernah cuba untuk berbasikal untuk mengelakkan kesesakkan lalu lintas, namun sejak 2 tahun lalu beliau cuba untuk berenang menyeberangi Sungai Isar yang merentasi tempat tinggalnya di Baldeplatz.

Beliau mengambil masa 2 jam untuk sampai ke tempat kerjanya di Kulturstrand.

Antara komen netizen :

Alfishah Shahrudin –kalau rempuh jalan jem atau xjem makan masa 2,3 jam…dengan berenang boleh potong jadi 15,10 minit berbaloi la jugak…time pergi keje ok la pagi..siang….dibuat keje over time smpai pukol 10 ke ….malam2 apedibuat nye berenang…mau ke muare peginye..

Arif Cuk –Kalau buat rakit ke sampan ke.pakai enjin honda 5 kude..lagi cepat sampai..apasal ko nk swiming bagai.

Fazariah Abu Samah Full –Kat sana boleh la,cuba kalau kau kat sarawak ni,baru masok kaki dlm sungai dh kena baham buaya…

Hanif Ahmad –Negara die pencemaran tk de air pun cntik…mslaysia sg klang dah la koto busuk…buaya pun tk sngup dok sg klang

Noradila mohamed –Jgn nak samakn sungai dia dgn sungai di malaysia.. Hahhhha..

Apa kata anda? Jangan lupa like komen dan share ya. Tq

Sumber: Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *